Bij Rosenburgh zijn drie soorten natuurgraven: een boomgraf, natuurgraf en een bloemgraf. (Video: Brigit Disseldorp)

Gedenkpark Rosenburgh opent natuurbegraafplaats

Begraven worden in een boomgraf, bloemgraf of een natuurgraf. Het kan nu ook bij Gedenkpark Rosenburgh in Voorschoten. Hier werd donderdag de natuurbegraafplaats geopend. De bijzondere begraafplaats bij Rosenburgh is de derde natuurbegraafplaats in de provincie Zuid-Holland.

Op gedenkpark Rosenburgh zijn drie soorten natuurgraven: een boomgraf, natuurgraf en een bloemgraf. Op een boomgraf wordt een boom geplaatst die de nabestaanden zelf kunnen kiezen. Een natuurgraf is een graf met een bedekking van de aanwezige natuurlijke vegetatie en bevindt zich tussen de boomgraven. De bloemgraven bevinden zich op de twee heuvels in het midden van de natuurbegraafplaats. Deze heuvels hebben een bedekking van inheemse natuurlijke bloemrijke kruiden.

GPS
In tegenstelling tot een reguliere begraafplaats wordt bij een natuurbegraafplaats geen grafsteen of herkenningspunt geplaatst. Het graf is dus niet met het blote oog te zien. Door middel van een GPS-systeem kunnen de coördinaten van het graf worden opgezocht en teruggevonden. Zo kunnen nabestaanden ten alle tijde de laatste rustplaats van hun geliefden terugvinden.

De natuurbegraafplaats is sinds 1 juli 2024 in gebruik.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×