Het Treubplein moet evenementenplein worden. (Foto: Redactie)

CDA Voorschoten wil gevelfonds om centrum te verfraaien

Het CDA in Voorschoten wil dat er een gevelfonds komt waaruit de verduurzaming, vergroening en verfraaiing van gevels in het centrum betaald kunnen worden. De Christendemocraten willen zo het aangezicht van de winkelstraten in het centrum van Voorschoten verbeteren. Dat maakte de partij bekend tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Het budget voor dit fonds moet komen uit het Uitvoeringsprogramma Ontwikkelvisie Centrum.

Het CDA ziet een gevelfonds als alternatief voor een ondernemersfonds. In een poging om de ondernemers in Voorschoten te steunen in hun wens om meer cultuur in de Kruispuntkerk en een evenementenplein op het Treubplein, stelde het CDA eerder dit jaar voor om een dergelijk fonds in het leven te roepen. Tot teleurstelling van de Christendemocraten bleek hiervoor te weinig draagvlak in de gemeenteraad. Door de nadruk op de gevels te leggen hoopt de partij wel voldoende steun te krijgen.

OZB
“Tot teleurstelling van het CDA heeft de gemeenteraad onlangs de hondenbelasting afgeschaft. Daardoor is een gat in de begroting ontstaan die wordt gedekt door verhoging van de belasting op panden, de ‘OZB-niet woningen’. Pandeigenaren en winkeliers moeten zodoende meer belasting afdragen. Een op te richten ondernemersfonds zou gefinancierd moeten worden met OZB-niet woningen en vervolgens weer ten goede komen aan de ondernemers”, legt fractievoorzitter Patricia Kortekaas uit.

Doordat de belasting is verhoogd ter dekking van de begroting, vindt het CDA een verdere verhoging niet verantwoord. Kortekaas denkt binnen de financiële mogelijkheden van de gemeente toch iets voor ondernemers te kunnen doen. “Vergeet niet dat die veelal ook nog corona-schulden hebben.”

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×