Foto: Universiteit Leiden

Hester Bijl herbenoemd tot rector magnificus Universiteit Leiden

Hester Bijl is door de Raad van Toezicht herbenoemd als Rector magnificus van de Universiteit Leiden. Ze wordt met ingang van 8 februari 2025 herbenoemd voor een tweede termijn van vier jaar. Tegelijkertijd is Annetje Ottow herbenoemd tot voorzitter van het College van Bestuur.

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Ab van der Touw, over de herbenoeming van Bijl: ‘Hester Bijl heeft in de ruim drie jaar waarin zij de rol van rector magnificus vervult, veel bereikt. Sinds haar benoeming in 2021 heeft zij goede resultaten geboekt in thema’s als de digitalisering van het onderwijs, de oprichting van Teaching and Learning Center LLInC, het verbeteren van studentenwelzijn en voor de Europese universitaire alliantie Una Europa. Daarnaast heeft zij in haar rol als rector magnificus het thema Erkennen en Waarderen via het programma Academia in Motion naar een volgend niveau gebracht, waardoor hier nu concrete uitvoeringsplannen voor liggen om de inzet van al het wetenschappelijk personeel in een hernieuwde context te waarderen naar ieders inzet.’ Voorafgaand aan haar benoeming als rector magnificus was Bijl vier jaar lang Vice-Rector Magnificus.

Van der Touw over de herbenoeming van Ottow: ‘Annetje Ottow heeft in de ruim drie jaar waarin zij de rol van Voorzitter van het College van Bestuur vervult, veel bereikt. Zij heeft ondanks de veelheid aan onderwerpen waarmee het CvB in deze periode te maken kreeg, veel tijd en energie kunnen investeren in onderwerpen als internationale en regionale betrekkingen, sociale veiligheid en in vele andere actuele uitdagingen.’

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×