Fay Lovsky doet mee aan De Slimste Mens. (Foto: KRO-NCRV)

Leidse Fay Lovsky doet mee aan De Slimste Mens

De Leidse zangeres en componist Fay Lovsky neemt dit seizoen deel aan de populaire televisiequiz De Slimste Mens. Lovsky, geboren als Fay Luyendijk in 1955, is bekend om haar single en grootste hit ‘Christmas was a friend of mine’.

Het televisieprogramma De Slimste Mens, uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 1, test de algemene kennis van de deelnemers. Het programma wordt gepresenteerd door Philip Freriks en Maarten van Rossem en is een van de populairste quizzen in Nederland. In de zomereditie van 2024 nemen naast Fay Lovsky ook journalist en presentator Herman van der Zandt en TikTokker Appie Mussa deel. Samen trappen zij het nieuwe seizoen af, waarbij de vraag centraal staat wie Joes Brauers zal opvolgen als De Slimste Mens.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd Herman van der Zandt geïntroduceerd met de woorden: ‘Hij neemt bijna het stokje over, nu eerst de ultieme test: is de journalist en presentator zelf slimmer dan de rest?’ In de finale wist Lovksy Appie Mussa te verslaan. Herman van der Zandt won de eerste aflevering. Hij presenteert vanaf volgend jaar de quiz.

De Slimste Mens is vanaf deze week te zien op KRO-NCRV op NPO 1. De eerste aflevering was maandagavond.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×