Bezoekers van De Zijl kunnen nu nog gratis parkeren. (Foto: Robbert Beurse)

Gratis parkeren bij De Zijl volgend jaar voorbij

Wie wil parkeren bij sportcomplex en zwembad De Zijl in Leiden moet daar vanaf 1 januari 2025 voor gaan betalen. De gemeente voert betaald parkeren in om te voorkomen dat sporters er niet meer kunnen parkeren, omdat er bijvoorbeeld oldtimers of busjes van mensen uit de buurt worden geparkeerd.

De problemen spelen al tijden. Mensen die gratis willen parkeren omdat dat in hun eigen woonwijk niet meer kan, laten zich niet tegenhouden door het verboden toegang-bord bij de ingang van het parkeerterrein. Er staat ook een slagboom, maar die werkt allang niet meer.

Als gevolg hiervan komen sommige bezoekers van de sporthal en het zwembad aan de Paramaribostraat noodgedwongen een kwartier vroeger voor de zwemles van hun kroost om zeker te zijn van een plekje. “Het staat hier altijd vol”, zei een moeder eerder al.

Op initiatief van de SP, die het probleem bij de lokale politiek aan de kaak stelde, ging het college van burgemeester en wethouders op zoek naar een oplossing. En die is gevonden.

Slagboom
Bezoekers de eerste twee uur 0,20 euro per uur te laten betalen ziet het gemeentebestuur nu als de beste oplossing. Zou de gemeente Leiden het bordje ‘verboden toegang’ en de slagboom weghalen, dan geldt in het gebied een parkeertarief van 3,10 euro.

Dat bedrag zou bezoekers kunnen afschrikken. Daarom is nu besloten hetzelfde te doen als bij De Vliet en wijkwinkelcentra: een goedkoop starttarief van 0,20 euro wordt ingevoerd voor de eerste twee uur, daarna het normale parkeertarief van 3,10 euro per uur.

Het voorstel is inmiddels aan de gemeenteraad voorgelegd. Het nieuwe tarief kan pas per 1 januari 2025 worden ingevoerd.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×