De Buitenspeeldag laat zien dat buitenspelen voor jong en oud is. (Video: Brigit Disseldorp)

Oud-Hollandse spellen voor jong en oud bij Clubhuis de Derde Helft

In juni wordt ieder jaar voor kinderen de Landelijke Buitenspeeldag georganiseerd. Maar, spelletjes zijn niet alleen voor kinderen. Met dat idee gingen Incluzio Leiderdorp en Clubhuis de Derde Helft aan de slag. Zij organiseren deze zomervakantie dan ook Buitenspeeldagen voor jong en oud. De eerste Buitenspeeldag was donderdag bij Alecto.

Op deze Buitenspeeldag worden vooral Oud-Hollandse spellen gespeeld. Zo kan men bijvoorbeeld rolsjoelen, kleurhengelen en stokvangen, maar ook mikado, domino of vier-op-een-rij spelen.

De Buitenspeeldagen vinden plaats bij Clubhuis de Derde Helft. Zij hebben wekelijks bij de sportclubs in het dorp activiteiten om 55+’ers beweging te bieden. Het idee is dat de deelnemers van deze activiteiten hun kinderen en kleinkinderen mee kunnen nemen om spelletjes te spelen.

Over twee weken zal er nog een Buitenspeeldag in Oud-Hollandse stijl plaatsvinden. Deze keer bij voetbalclub RCL waar Clubhuis de Derde Helft dan Walking Football speelt. Ook op 22 augustus vindt een Buitenspeeldag plaats, maar dan bij Buurthuis De Hoeksteen.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Nieuws


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×