Foto: Archief

Flower Parade Rijnsburg presenteert 'Typisch Nederland'

Op vrijdag 9 augustus vindt de aftrap plaats van de 77ste editie van de Flower Parade Rijnsburg. Het thema van het bloemencorso is dit jaar ‘Typisch Nederland’. Drie dagen lang is te zien hoe het creatieve team een vertaling heeft gemaakt van het thema naar unieke ontwerpen voor de praalwagens en personenauto’s.

Uit heel Nederland zijn een scala van bloemen, planten en zelfs groenten gebruikt. Er worden maar liefst 300.000 bloemen en planten verwerkt op de praalwagens, muziek- en personenwagens. Het feit dat het corso door UNESCO is uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed maakt het extra bijzonder.

Op zaterdag 10 augustus rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met 72 eenheden, waaronder praalwagens, muziekwagens en met bloemen versierde voertuigen is het een rijdend bloementheater.

Flower Parade show
De officiële opening van de Flower Parade vindt plaats op vrijdag 9 augustus en staat in het teken van het thema ‘Typisch Nederland’ en de verbinding tussen de jongere- en oudere generatie.

Daarna start de gratis toegankelijke Flower Parade show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. De deuren zijn vanaf 16.00 uur geopend voor het publiek.

De route en tijden zijn te vinden op www.flowerparaderijnsburg.nl.

Leidse regio
De Flower Parade Rijnsburg trok vroeger niet alleen door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk, maar ook door Oegstgeest en Leiden. Dat stopte in de jaren negentig, omdat Leiden niet meer bereid was het corso te faciliteren. Het bestuur liet twee jaar geleden al blijken naar Leiden te lonken. Maar wanneer dat lukt, is niet duidelijk.

Advertentie

Maatschappij Regio


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×