Foto: Archief

Maandelijks OV-inloopspreekuur in Leiden

Uit onderzoek van Arriva blijkt dat 60 procent van de senioren in Zuid-Holland niet met de bus reist. Om hier verandering in te brengen, vinden Arriva en Incluzio het belangrijk om senioren te helpen met vragen en uitdagingen binnen het openbaar vervoer. In samenwerking met Arriva en Incluzio verzorgen de OV-ambassadeurs maandelijks op twee verschillende locaties een OV-inloopspreekuur.

Tijdens dit spreekuur geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met de trein en bus. Zij helpen senioren langer zelfstandig te reizen en laten hen ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Zo wordt een uitje naar familie of vrienden, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis weer mogelijk.

Praktische informatie
Elke tweede dinsdagmiddag en vierde donderdagmiddag van de maand zijn de OV-ambassadeurs te vinden in Huis van de Buurt Stevenshof of Op Eigen Wieken. Dinsdag 13 augustus van 12.30 tot 14.00 uur in Huis van de Buurt Stevenshof, Trix Terwindtstraat. Donderdag 22 augustus van 16.00 tot 17.30 uur in Huis van de Buurt Op Eigen Wieken, Valkenpad.

Telefonisch spreekuur
Naast het inloopspreekuur kan men ook telefonisch terecht bij een OV-ambassadeur. Dagelijks beantwoorden zij OV-vragen via 033-2082380. Het telefonisch spreekuur is van maandag tot en met vrijdagochtend 10.00 tot 12.00 uur bereikbaar.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×