Foto: Omroep West

Voetbalveld weer verpest door onhandigheid: 'Lijkt wel een streepjescode'

Het is een bijzonder gezicht: een voetbalveld van Sporting Leiden aan de Smaragdlaan in Leiden lijkt wel een streepjescode. Over het hele veld van de voetbalvereniging zijn lange gele strepen van ongeveer een meter breed te zien. Vergeeld gras door een gebrek aan zonlicht en water. Voor de tweede keer in een jaar blijkt een veld niet bestand tegen onhandig menselijk handelen.

Wat is er gebeurd? Hoe zijn die gele strepen op het veld gekomen? Terreinbeheerder Hans Verhoogt is er wel even van geschrokken en legt uit: ‘Studentenvereniging Quintus heeft hier na een feestje in de sporthal hiernaast alle loopmatten bij ons op het veld uitgerold. En men is vergeten ze weg te halen.’

Nu zijn de loopmatten dus wel weg, maar je kan precies zien waar ze hebben gelegen en dat is niet best voor het veld. ‘We zijn al volop in overleg met de gemeente hierover’, zegt Verhoogt. ‘Die gaan wat bijsproeien en dan maar hopen dat het gras op tijd weer opkomt.’

In februari van dit jaar ging het ook al mis op een van de velden van de club. Toen probeerde de bestuurder van een bestelbus van Albert Heijn te keren via het kletsnatte hoofdveld.
Daardoor kwamen er diepe, cirkelvormige bandensporen in het gras. Als goedmakertje zorgde Albert Heijn toen voor een jaar lang gratis fruit voor de club.

‘Er zijn ergere dingen’
Nu is het op een ander veld dus opnieuw misgegaan. ‘Ja, we hebben wel geluk met een Albert Heijn-wagentje op het hoofdveld en nu dit weer’, zegt Verhoogt.
‘We zitten aardig in de prijzen’. Hij kan er wel lachen om de streepjescode. ‘Er zijn ergere dingen hoor.’

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×