Foto: Archief.

RCL OldStars Walking Football toernooi

Vrijdag 6 september wordt het vijfde RCL OldStars Walking Football toernooi georganiseerd ten behoeve van KiKa. Het evenement vindt plaats met de inzet van ongeveer 281 personen, waaronder 24 teams, spelbegeleiders en vrijwilligers.

Het programma bij RCL begint met de inloop om 10.00 uur en rond 15.00 uur zijn alle wedstrijden gespeeld. Het toernooi wordt afgesloten met muziek, hapjes en drankjes, het ‘Rad van Fortuin voor KiKa’, de prijsuitreiking en de overhandiging van een cheque aan KiKa.

Waarom dit toernooi?
In 2019 werd bij een van de jeugdspelers van RCL leverkanker geconstateerd, wat aanleiding was om iets te doen voor kinderen met kanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Hoewel de overlevingskansen zijn gestegen van 75 procent naar 81 procent, sterft nog bijna 1 op de 5 kinderen aan de ziekte.

Kinderen zouden niet aan kanker moeten sterven, en de behandelingen hebben vaak levenslange gevolgen voor de nog groeiende organen. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, onder andere voorlichting, pijnbestrijding, het verhogen van de kans op genezing en daardoor betere kwaliteit van leven op latere leeftijd en steunt het Princes Maxima Centrum.

In 2023 werd 10.602 euro opgehaald. De afgelopen jaren is al bijna 35.000 euro opgehaald voor KiKa.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×