Foto: Archief.

Bussen rijden voorlopig niet meer over hobbelweg, Stevenshof zit zonder openbaar vervoer

Bussen rijden al een tijdje niet meer door de Leidse wijk Stevenshof en dat blijft waarschijnlijk ook nog wel even zo. De reden: door werkzaamheden is de weg nu veranderd in een hobbelpad. De politiek in Leiden wil snel een oplossing.

Bij rioolwerkzaamheden in de wijk, waar zo’n 11.000 mensen wonen, moest de weg worden opengebroken. De gaten zijn tijdelijk opgevuld met klinkers, waardoor het een hobbelweg is geworden, meldt het Leidsch Dagblad.

Arriva heeft besloten de bussen daardoor niet meer door de wijk te laten rijden. De busmaatschappij vindt dat niet verantwoord.

Politiek wil actie
Er is volgens de krant een compleet nieuwe deklaag nodig om de weg echt glad te maken. Maar die wordt pas begin volgend jaar aangelegd.

Dat de wijk tot die tijd niet met het ov bereikbaar is, kan volgens Leidse politici niet. Partij voor de Dieren, PvdA en Partij Sleutelstad hebben raadsvragen gesteld en willen dat het college actie onderneemt.

Nieuwe reparatie was niet genoeg
‘Goed, betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer is essentieel voor Leiden. Helaas wordt rond de Stevenshof al maanden niet meer gereden volgens de dienstregeling’, schetsen de partijen.
‘De gemeente heeft vervolgens een nieuwe reparatie laten uitvoeren, maar die beoordeelde Arriva ook als onvoldoende.’ De partijen hebben zorgen over bereikbaarheid van de wijk en wil dat er snel een oplossing komt.

Kleinere bussen of eerder repareren
Ze doen alvast een voorzetje. Zo stellen ze voor om tijdelijk wat kleinere bussen te laten rijden, of om busjes waarvoor mensen moeten bellen. Daarnaast zou het eerder uitvoeren van de reparaties uitkomst kunnen bieden.

Ook willen de politici weten waarom er na de reparatie van het riool is gekozen voor het neerleggen van klinkers in de straat. De gemeente heeft nog niet gereageerd op de raadsvragen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×