Rudo in gesprek met de man die zich druk maakt over de muziek

Muziek zorgt voor sfeer tijdens winkelen

In het Unity.NU televisieprogramma ‘Rudo!’ beklaagde een bezoeker van het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof zich onlangs over de muziek die door het centrum te horen is. Hij bestempelt de muziek als overtollig lawaai, dat geen enkel nut heeft. ‘Ik ben zo snel mogelijk weg, het dient geen enkel doel’. Daarnaast is de bezoeker erg benieuwd op welke onderzoeken Winkelhof zich stoelt, om deze muziek te laten horen. Presentator Rudo beloofde op onderzoek uit te gaan.

In een reactie laat Winkelhof weten dat muziek onderdeel is van de pijler ‘sfeer’. Één van de vijf belangrijkste pijlers van het winkelcentrum. De aankleding en bijvoorbeeld ook geur vallen onder deze pijler. De man in de uitzending is de eerste die er openlijk over klaagt, bij Winkelhof is dit punt niet eerder kenbaar gemaakt. Uit algemene onderzoeken blijkt dat winkelend publiek muziek juist waardeert. Het zorgt voor een prettige sfeer, verlengt de verblijfsduur en zorgt ervoor dat bezoekers eerder terugkomen. Suggesties en verbeterpunten die bij Winkelhof binnenkomen, worden door het winkelcentrum wel serieus bekeken, meldt eigenaar Wereldhave. Ook meldt Wereldhave dat er in andere winkelcentra met geur wordt geëxperimenteerd. Bijvoorbeeld bij de entrees, toiletten en versstraten. In het geval van Winkelhof is geur al toegevoegd in de toiletten.

Uit een peiling op Facebook blijkt dat bezoekers aan Winkelhof zich niet storen aan de muziek in het centrum. Een groot deel van de reageerders vindt de muziek juist gezellig, terwijl bij een ander deel de muziek niet eens opvalt. Wat er uit de peiling wel blijkt, is dat meerdere mensen aangeven dat er vooral naar het bereik van de Wifi gekeken moet worden. In een reactie daarop laat Winkelhof weten dat dit probleem bekend is en dicht onderzocht wordt.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×