Foto: Pr.

Hondenfestival in Park Matilo

Op zondag 25 augustus vindt het Hondenpoot- en footprint/foodprint-Festival plaats in Park Matilo, Leiden. Dit gratis evenement combineert de geschiedenis van de locatie met een programma voor hondenliefhebbers en geïnteresseerden in archeologie.

Park Matilo, gelegen op de resten van een Romeins fort, is een populaire plek voor hondenbezitters. De naam van het festival verwijst naar de archeologische vondsten in het park, waaronder een Romeinse dakpan met een pootafdruk van een hond en botten van vee, die inzicht geven in het leven op deze plek zo’n 2.000 jaar geleden.

Het festivalprogramma, dat van 11.00 tot 20.00 uur duurt, biedt onder andere de mogelijkheid om je hond een pootafdruk te laten maken in een kleitegel. Daarnaast zijn er demonstraties schapen drijven, workshops over de verwerking van schapenwol in de Romeinse tijd, en een demonstratie Romeinse kaas maken. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan het maken van een mozaïek met de tekst ‘Cave canem’ en meedoen aan de speurtocht ‘Speurhond’.

Verder is er een expositie over honden in de Romeinse tijd en vertellen archeologen over de vondsten in Park Matilo. Vrijwilligers geven rondleidingen door de wijngaard, Romeinse tuin en het voedselbos. Twee lezingen gaan dieper in op de rol van honden in de Romeinse tijd. De dag wordt muzikaal afgesloten door Judith Nijland en haar band, die Latijnse jazzliedjes ten gehore brengen.

Voor eten en drinken kunnen bezoekers terecht bij kraampjes met footprint-arm aanbod, en er is een kans om een robothond te zien, die het park inspecteert, vergelijkbaar met exemplaren die in Pompeii worden ingezet voor beveiliging.

Meer informatie is te vinden op www.parkmatilo.nl of via hondenpoot2024@gmail.com.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×