Het drinkwaterpunt bij de Natuurspeeltuin is de eerste in Leiderdorp. (Video: Brigit Disseldorp)

Eerste watertappunt van Leiderdorp geopend bij Natuurspeeltuin

In Leiderdorp is dinsdagochtend het allereerste drinkwatertappunt van het dorp geopend. Deze is te vinden bij de Natuurspeeltuin in de Bloemerd. Hiermee wordt een lange wens van de Natuurspeeltuin vervuld.

Het bestuur van de Natuurspeeltuin kwam met het idee voor een watertappunt in de Bloemerd. Bezoekers komen vaak met flessen water naar de speeltuin, nu kunnen deze ook worden bijgevuld. Janneke Olsthoorn, bestuurslid van de Natuurspeeltuin, verwacht dat er veel mensen gebruik van zullen maken.

De wens van de Natuurspeeltuin voor de realisatie van het tappunt, werd mogelijk gemaakt door raadslid Sem Overduin (GroenLinks-PvdA). Hij diende een motie in om het watertappunt te realiseren. De motie werd al snel gesteund door de fracties.

Wethouder Gebke van Gaal mocht het watertappunt officieel openen samen met Bas Bouwman van Oasen. De wethouder is blij met het tappunt: ‘Het is vlakbij de speeltuin dus veel kinderen kunnen er gebruik van maken, het scheelt plastic flesjes. Het is ook lekker fris, zeker met dit weer.’

Het tappunt is de eerste in Leiderdorp, maar een van de velen in de regio. Drinkwaterbedrijf Oasen heeft in totaal al 90 drinkpunten.

Advertentie

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij Nieuws


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×