De prijs van de koffiebonen is maandag met 7% gestegen. (Video: Brigit Disseldorp)

Nog geen zorgen in Leiden over prijsstijging koffiebonen

Wegens nachtelijke vorst in Brazilië is de prijs voor koffiebonen gestegen. Afgelopen maandag steeg deze al met 7%. Dat betekent dat de inkoopprijs van een zak koffiebonen en dus ook een bak koffie op een terras, zal gaan stijgen.

Bob Snijers van Banketbakkerij en Lunchroom Snijers maakt zich nog geen zorgen over de prijsstijging. Hij vertelt dat hij niet meer opschrikt van een prijsverhoging, omdat eigenlijk alles wel duurder wordt. Of en wanneer de prijs voor een kop koffie veranderd, ligt aan de koffiezaken zelf. “Koffie zit wel een goede winstmarge op dus ik zou niet meteen nu de prijs gaan verhogen”, aldus Sneijers.

De gasten op de terrassen in de Leidse binnenstad maken zich ook nog niet druk om de stijgende koffieprijzen. Twee dames vergelijken de koffieprijs van Nederland en Spanje. Waar je in Nederland voor €1,50 een bakkie koffie hebt, heb je dat in ons land voor bijna het dubbele. “Ik denk dat ze wel moeten”, zegt één van hen. Een ander koppel laat weten zich geen zorgen te maken omdat zij “het goed hebben.” Zij komen zo’n 3 keer per week naar de binnenstad voor een bak koffie. Maar, als de prijs stijgt naar 4 of 5 euro per kop, wordt daar wel anders over nagedacht. “Dan denk ik dat dat niet zo snel meer gaat.”

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×