Op een prikkelarme kermis wordt geen muziek gedraaid. (Video: Brigit Disseldorp)

Feestweek Wassenaar van start met prikkelarme kermis en gratis oliebollen

De Wassenaarse Feestweek is woensdag van start gegaan. Tot en met zondag is er in het dorp tal van activiteiten en feesten te beleven. Woensdagavond begon de feestweek met een prikkelarme kermis en het aanbieden van oliebollen aan woonzorgcomplex Sophieke.

De prikkelarme kermis is een paar jaren geleden in het leven geroepen in Wassenaar. De eerste twee uur van de kermis zijn dan zonder luide muziek. Voor sommige gezinnen is dit een goede toevoeging aan de kermis. “Zeker voor jonge kinderen die erg gevoelig zijn voor prikkels: te veel geluid, te veel lampjes. Dat is gewoon voor hun niet zo fijn”, vertelt een moeder met twee kinderen. Bij een ander gezin laat een vader weten een zoon te hebben die vrij druk is. “Het is al heel gauw te veel voor hem. Hij heeft toevallig gisteren ook zijn verjaardag gehad dus we dachten: nou, even die prikkelarme kermis, dan kan die even op gang komen.”

Niet alleen gezinnen maar ook mensen met een beperking kunnen soms beter terecht op een prikkelarme kermis. Vooral met het EK en de Olympische Spelen achter de rug, zijn de mensen van Philadelphia Zorg in Wassenaar toe aan wat rustigers. “Je wil ze wel gewoon mee laten doen met alles wat er speelt”, vertelt een van de aanwezige begeleiders op de kermis. “Als er dan zo’n prikkelvrije kermis is, dan kunnen zij ook gewoon genieten.”

Het geluid en dus de vele prikkels op een kermis kunnen voor sommigen dus een last zijn. Ook mensen die last kunnen hebben van het geluid van de kermis, zijn de bewoners van woonzorgcomplex Sophieke een paar straten verderop. Als goedmakertje krijgen zij ieder jaar gratis oliebollen van de oliebollenkraam.

Advertentie

Maatschappij Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×