De Seniorenclub vangt katten op vanaf rond de 12 jaar en honden vanaf rond de 10 jaar. (Video: Brigit Disseldorp)

Liefde en luxe in Seniorenclub voor katten en honden

Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar heeft naast een pension en een asiel, ook een seniorenclub. Deze werd in de jaren 80 als eerste seniorenclub van Nederland gerealiseerd. Oude katten of honden waarvan het baasje niet meer voor ze kan zorgen, kunnen hier verblijven tot in hun laatste uurtjes.

De Seniorenclub vangt katten op vanaf rond de 12 jaar en honden vanaf rond de 10 jaar. De baasjes van de viervoeters blijven wel de eigenaar, maar de zorg en het verblijf gebeurt bij de Seniorenclub aan de Zijdeweg. De baasjes kunnen nog wel op bezoek komen om te knuffelen met de diertjes.

De ‘leden’ van de Seniorenclub leven in luxe. Het pand van Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar is drie jaar geleden gebouwd met vloerverwarming, in de winter krijgen de honden dikke dekens om zelf hun nesten te bouwen en in de zomer is er ook verkoeling in de vorm van koeldekens en watersproeiers in de buitenruimten. De diertjes hebben altijd toegang tot een buitenruimte en kunnen onder begeleiding ook naar een groter grasveld toe.

Het werk bij de Seniorenclub is anders dan bij het pension of het asiel. Bij de laatste twee is het verblijf van het dier maar tijdelijk, bij de Seniorenclub blijven de dieren dag en nacht. Dit zorgt voor een goede band tussen de medewerkers en de dieren. “Alsof het je eigen katten zijn”, vertelt Ashley Osewingie, teamleider seniorenkatten. “Dat maakt de verzorging ook heel erg leuk”. De verzorgers zorgen dat de katten in een huishoudelijke sfeer leven. “Voor mij voelt het ook echt als thuis”, zegt Osewingie lachend.

Baasjes die niet langer meer voor hun senioren kunnen zorgen, kunnen de hulp inschakelen van de Seniorenclub. De spelregels staan op de website van de Seniorenclub.

Advertentie

Maatschappij Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×