De crime scenes werden aangegeven met linten. (Video: Brigit Disseldorp)

Studio Moio vraagt met 'crime scenes' aandacht voor uitvallende docenten

In de binnenstad van Leiden waren donderdagmiddag op diverse plekken ‘crime scenes’ te vinden. In krijt waren lichamen op de grond getekend. Er omheen hing een lint met de tekst: ‘Another teacher down’. De crime scenes blijken niet echt, maar onderdeel van een project van Studio Moio waarin door jongeren aandacht wordt gevraagd voor het uitvallen van docenten door mentale problemen.

Vorige week vroeg het ‘laboratorium voor maatschappelijke vernieuwing’, Studio Moio, ook al aandacht voor de mentale gezondheid van docenten. Toen werden met krijt herinneringen aan docenten op de stoep geschreven. Dit leidde tot weinig reacties. De actie met de crime scenes kan op meer respons bij voorbijgangers rekenen.

Zorgen
“Mensen vragen of het goed gaat omdat ze iemand op de grond zien liggen. We vertellen dan natuurlijk dat het goed gaat en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken”, legt Vera Klunne van Studio Moio uit over de actie.

Voorstelling
Met deze acties vraagt Studio Moio tegelijkertijd aandacht voor de voorstelling MOED van PS Theater. Ook daarin staat de mentale gezondheid van docenten centraal. Na de voorstelling zal het onderwerp nog verder behandeld worden. Dan organiseert Studio Moio debatten met jongeren en mensen vanuit het onderwijs.

Om onrust te voorkomen zijn de crime scenes aan het einde van de dag weer opgeruimd.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×