Flesjes bier zouden niet meer mogen worden verkocht tijdens evenementen in Leiden. (Foto: Robbert Beurse)

VVD Leiden ziet beperkte alcoholverkoop tijdens evenementen niet zitten

De Leidse VVD fractie ziet niets in de plannen van de gemeente om tijdens evenementen de verkoop van voorverpakte alcoholische dranken in de binnenstad grotendeels te verbieden. In een brief aan het college spreekt VVD-raadslid Arie Roest zijn verbazing uit en neemt hij het op voor ondermeer de slijterijen en avondwinkels in de stad die een flinke financiële strop verwachten als de regels inderdaad aangepast worden.

Tijdens een feest als Leidens Ontzet zou alleen nog alcohol in recyclebare bekers verkocht mogen worden. Deze maatregel moet overlast door afval op straat voorkomen en de orde en veiligheid tijdens evenementen verbeteren. Het plan van de gemeente heeft volgens Roest een te grote impact op ondernemers. “Dit zal betekenen dat verschillende winkels die alcoholhoudende dranken verkopen, meerdere dagen in het jaar hun deuren zullen moeten sluiten. Een afvalprobleem wordt bij een kleine groep ondernemers neergelegd”, stelt hij.

Beschikbaar
Ondernemers ontvingen onlangs een brief waarin de gemeente haar plannen bekendmaakt. Tijdens verschillende inloopmomenten kunnen de ondernemers hun vragen over het voorstel stellen, nog voordat de gemeenteraad er een besluit over neemt. “Maar die momenten zijn overdag, als de meeste (kleine) ondernemers niet beschikbaar zijn. Het lijkt erop dat de gemeente dit eenzijdig wil besluiten”, zegt Roest.

Gecompenseerd
Roest wil van burgemeester en wethouders weten welke ondernemingen het plan precies betreft en op welke manier. Bovendien vraagt zijn partij zich af of de gemeente zich bewust is van de grote impact dit de maatregel heeft op een flink aantal bedrijven in de stad en of ondernemers gecompenseerd gaan worden.

Advertentie

Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×