Foto: Vincent v/d Leek

Downstairs 1 wint DBBR Supercup Darts 2024

In een spannende editie van de DBBR Supercup Darts 2024 heeft Downstairs 1 nipt gewonnen van Peaky Blinders met een eindstand van 5-4. Het duel vond plaats in Partycentrum de Zijl in Leiden en was een ontmoeting tussen de kampioen van de DBBR Eredivisie en de nummer twee van het afgelopen seizoen, aangezien Peaky Blinders zowel de Eredivisie als de beker had gewonnen.

De avond begon met de roundrobin die naar The Peaky Blinders ging,  en vervolgens kwamen de singles, waarin Downstairs 1 een voorsprong wist te nemen. Stephan van Duijvenbode versloeg Ron de Pijper, Alex Mos won van Danny Zorn, en Jeffrey de Winter was te sterk voor Patrick Vonk. Peaky Blinders vocht echter terug met een overwinning van Zafer Sari op Henny v/d Ster, wat de tussenstand na de singles op 3-2 bracht in het voordeel van Downstairs 1.

In de daaropvolgende koppelwedstrijden slaagden Patrick Vonk en Zafer Sari erin om voor Peaky Blinders een overwinning te behalen op Alex Mos en Henny v/d Ster. Danny Zorn en René Kruit voegden daar een overwinning aan toe door Jeffrey de Winter en Stephan van Duijvenbode te verslaan. Hierdoor draaide de stand om, en stond Peaky Blinders plotseling op voorsprong met 4-3.

De spanning bleef echter hoog, want Downstairs 1 herpakte zich door de laatste twee koppelwedstrijden te winnen. Jeffrey de Winter en Stephan van Duijvenbode versloegen Patrick Vonk en Zafer Sari, waarna Henny v/d Ster en Alex Mos in de beslissende koppelwedstrijd met 3-2 wonnen van Danny Zorn en René Kruit.

Met deze overwinning claimt Downstairs 1 de DBBR Supercup Darts 2024. De DBBR (Darts Bond Bollenstreek Rijnland) organiseert deze competitie voor teams uit de gehele regio, met veel deelnemende teams uit de Leidse regio.

Advertentie

Regio Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×