De koningin sloot aan bij een workshop van 'Door Het Geluid'. (Foto: Universiteit Leiden)

Koningin Máxima bezoekt workshop Universiteit Leiden

Koningin Máxima bracht dinsdag een bezoek aan het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Zij woonde een workshop over mentaal welzijn onder studenten bij. De koningin is erevoorzitter van stichting ‘MIND US’. De stichting maakt zich hard voor de psychische gezondheid van jongeren.

Stichting ‘MIND US’ heeft een nauwe samenwerking met stichting ‘Door Het Geluid’ dat in 2022 is opgericht door de Leidse student Tess Franken. Franken maakte zich zorgen over psychische klachten en zelfmoord onder studenten, en dat studenten daar bijna niet met elkaar over praatten. De stichting geeft workshops, door en voor studenten, over mentaal welzijn, gebaseerd op casussen uit het studentenleven. Inmiddels geven 72 student-ambassadeurs, verdeeld over zeven steden, de workshops.

Zelfmoord
De koningin ging eerst in gesprek met verschillende vertegenwoordigers van ‘Door Het Geluid’, ‘MIND US’, roeivereniging Njord, de gemeente Leiden, Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Daarin werd nog eens duidelijk hoe vaak het voorkomt dat studenten worden geconfronteerd met een zelfmoord van een medestudent.

Geld
De workshop die stichting ‘Door het Geluid’ biedt en de steun die studenten daaruit krijgen, lijkt te helpen. Maar de stichting loopt tegen enkele problemen aan: er is geld nodig om de stichting voort te kunnen zetten en het is moeilijk om studenten te bereiken die niet bij een studentenvereniging zijn aangesloten.

Na het gesprek met de vertegenwoordigers, sloot de koningin aan bij een workshop die gegeven werden vanuit ‘Door Het Geluid’. De deelnemende studenten noemden allerlei factoren op die zij moeilijk vinden aan het begin van hun studentenleven. De koningin deed actief mee aan het gesprek.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×