De verwarming van huizen mag vanaf 2050 niet meer met aardgas. (Foto: Robbert Beurse)

Gemeente vraagt om advies aardgasvrije toekomst

Net als veel andere gemeenten werkt Leiderdorp momenteel aan plannen om gebouwen in de toekomst zonder aardgas te verwarmen. Dit proces, de warmtetransitie, is onderdeel van de landelijke doelstelling dat in 2050 geen enkel gebouw meer met aardgas verwarmd zal worden. Er zijn diverse opties onderzocht die mogelijk, haalbaar en betaalbaar zijn voor Leiderdorp. In een online enquete vraagt de gemeente daarbij nu naar de mening van de inwoners.

Onderzoeksbureau Ipsos I&O voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar de warmtetransitie. Om een totaalbeeld te krijgen is ook de mening van de Leiderdorpers nodig. Die kunnen ze geven via een online vragenlijst. De uitkomsten zijn belangrijk voor het maken van goede plannen, stelt de gemeente.

De vragenlijst kan ingevuld worden via de website www.startvragenlijst.nl/warmteleiderdorp. Het invullen duurt ongeveer 10 tot 12 minuten. De antwoorden blijven anoniem en worden vertrouwelijk behandeld. De enquête kan ingevuld worden tot en met 22 september.

Advertentie

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×