De hobbel op de A4 wordt onderhanden genomen. (Foto: ANP)

Hobbel op A4 wordt dit weekend gladgestreken: lange files verwacht

Op de A4 bij Leiden zit een hobbel in de weg en die moet worden gladgestreken en dat gaat komend weekend gebeuren. Doordat het wegdek is verzakt, moet de weg worden opengebroken. Daarna wordt de ondergrond gladgestreken en opnieuw geasfalteerd.

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten in de richting vanuit Amsterdam naar Den Haag. De hoofdrijbaan gaat dicht ter hoogte van de parallelbaan bij Leiden. Oftewel: vanaf het Limesaquaduct bij Leiden en Zoeterwoude-Rijndijk (afrit 6). Snelwegverkeer richting Den Haag wordt geadviseerd om voor die tijd al de A44 te pakken en over knooppunt Burgerveen te rijden.

Anders
Ondanks dat Rijkswaterstaat communiceert dat de A4 tot aan Leidschendam is afgesloten, is dat in de praktijk anders. De wegbeheerder erkent dat aan het einde van de parallelbaan, als dat deel weg ter hoogte van de Rijnlandroute opgaat in de A4, het verkeer over één rijstrook over de reguliere hoofdrijbaan richting Leidschendam kan rijden. “Bedoeld voor lokaal verkeer en hulpdiensten”, onderbouwt Rijkswaterstaat. “Doorgaand verkeer wordt grootschalig omgeleid via de A44/N434. Dit doen we voor de beste doorstroming van zowel doorgaand als lokaal verkeer.”

Files
Dit alles levert, zo is de verwachting, lange files op. Omdat automobilisten toch proberen om over de A4 bij Leiden naar Leidschendam te rijden of omdat ze er bij Leiden pas achter komen dat de aangegeven alternatieve route toch de beste optie is.

Wie vanuit de richting Alphen aan den Rijn (N11) komt, wordt verzocht om over Zoetermeer (N209) te rijden. Langs de N11 staan borden om weggebruikers daarop te attenderen.

De wegafsluiting start op vrijdag om 22.00 uur en duurt tot maandag 5.00 uur.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Wassenaar Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×