(Foto's: Janna Verwer)

Walking-Football OldStars halen geld op voor kinderen met kanker

Honderden oudere spelers, de OldStars, verzamelde zich vrijdagochtend bij voetbalvereniging RCL in Leiderdorp voor de vijfde editie van het grootste Walking-football toernooi in Nederland. De oudere mannen en vrouwen gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa, zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar medicijnen voor kinderen. “Het is fantastisch dat er zoveel mensen mee doen aan het toernooi”, vertelt organisator Rob van der Groen. 

Van der Groen kwam op het idee om het evenement te organiseren toen er bij meerdere kinderen van voetbalclub RLC kanker werd gediagnostiseerd. “Het is verschrikkelijk dat zulke jonge kinderen te maken krijgen met deze ziekte”, vertelt hij voorafgaand aan de warming-up. “Daarom vond ik dat we in actie moesten komen.”

Vierentwintig teams uit heel Nederland zijn afgereisd naar Leiderdorp om hun best te doen voor KiKa. Meer dan ooit. Wat ook geldt voor het bedrag dat de spelers ophalen. “De eerste keer was het 8.000 euro, het jaar daarna 9.000, dus ik ben benieuwd hoeveel we nu ophalen”, vertelt één van de OldStars in de kantine van de voetbalclub. “De teams komen graag naar dit toernooi toe, zo is er zelfs een team uit Almelo hierheen gereisd.”

Om 11.00 uur verzamelen de spelers zich op het veld voor een gezamenlijke warming up. Alles wordt even flink los geschud, voordat ook daadwerkelijk de wedstrijden beginnen. Twintig minuten later klinkt het start schot en mogen de spelers van start. “Het is jammer dat we alleen mogen wandelen”, klinkt het langs de lijn. “Tijdens de wedstrijden wordt er dan ook vaak gerend, maar ja dat mag niet.” Het liefste zouden de mannen willen rennen. “Helaas zijn we de jongste niet meer. Ik word al 78 dit jaar.”

Aan het einde van de dag wordt het behaalde bedrag bekend gemaakt.

  • De warming up is van start
    De warming up is van start
  • Rob van der Groen luistert naar wat er allemaal wordt vertelt
    Rob van der Groen luistert naar wat er allemaal wordt vertelt
Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×