Eric Filemon als burgemeester van der Werff. (Foto: redactie).

Minikoraal met burgemeester van der Werff in Leiderdorp

Burgemeester van der Werff is zaterdag 14 september eenmalig in Leiderdorp, om de fietsroute ‘Sporen van 3 Oktober’ te openen. Hij doet dit samen met de Leiderdorpse burgemeester Tjarda Struik.

Leiderdorper Eric Filemon is de bedenker van het Minikoraal, dat al jarenlang in Leiden gehouden wordt. Per editie zingen 3.500 basisschoolleerlingen uit de regio mee met de liedjes. Filemon kroop tot en met 2022 in de rol van burgemeester van der Werff, vorig jaar stopte hij hiermee. Speciaal voor de start van de fietsroute zal hij zaterdag om 10.30 uur nog een aantal bekende Minikoraalnummers zingen. Daarna zal burgemeester Struik de fietstocht openen door een speciaal bordje te onthullen en met Fietsmaatjes een stukje te fietsen. De twee beschikbare routes van 30 kilometer kunnen die dag ook gefietst worden.

De fietsroute gaat langs 26 historische locaties in en rond Leiden en is ruim, waarbij middels een VR historische gebeurtenissen tot leven gebracht worden. Ook de gemeente Leiderdorp doet mee. De aftrap van de fietstocht is zaterdag 14 september rond 10.30 uur bij de Dorpskerk aan de Hoofdstraat in Leiderdorp. Meer informatie over de fietsroute is te vinden op www.sporen3oktober.nl.

Advertentie

Leiderdorp


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×