Werkzaamheden aan Voorschotense rotonde zorgen mogelijk voor veel overlast

De rotonde aan de Leidseweg in Voorschoten, wordt vanaf dinsdag 17 september vernieuwd. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 1 november en zorgen voor verkeersoverlast.

Al het verkeer dat over de rotonde rijdt wordt vanaf 17 september omgeleid langs de zuidzijde van de rotonde. Buslijn 5 rijdt dan via de Oranjeboomstraat. Vanaf maandag 7 oktober wordt al het verkeer omgeleid langs de noordzijde van de rotonde. De werkzaamheden vinden overdag plaats en zullen voor flink wat vertraging en filevorming zorgen.

Om het verkeer veilig te laten passeren komen er verkeerslichten. Tijdens de werkzaamheden zijn verkeersbegeleiders aanwezig. De parkeerplaats tegenover Albert Heijn is tijdens de werkzaamheden beperkt bereikbaar.

De aanleg van een nieuwe rotonde is onderdeel van een groter plan. “We gaan zorgen voor nieuwe bestrating, een toekomstbestendige riolering en ruime beplanting in de Oranjeboomstraat en de Raadhuislaan en omgeving. Maar het gaat vooral om verbetering van de fietsveiligheid van de rotonde,” legt wethouder Hubert Schokker uit. “Die pakken we daarom als eerste aan. De woonstraten volgen na de jaarwisseling. Ik vraag onze inwoners en ondernemers begrip voor de overlast. Als het achter de rug is, hebben we er allemaal plezier van.”

Advertentie

Nieuws Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×