(Foto: LOHC)

Leiden Dames start sterk, maar ziet overwinning glippen tegen Push

Op zondag 7 september begon het hockeyteam van Leiden Dames aan hun eerste wedstrijd in de Promotieklasse. Op het thuisveld De Krogt in Oegstgeest namen zij het op tegen Push Dames. Ondanks een sterke start van Leiden en verschillende kansen voor beide teams, gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Een opvallend moment deed zich voor aan het begin van de tweede helft, toen Push Dames met een speelster minder aan de aftrap verscheen vanwege een late terugkeer op het veld. Toch wist Push, ondanks deze achterstand, een strafcorner te versieren en de score te openen: 0-1.

Leiden bleef gedurende de tweede helft druk zetten op de verdediging van Push, maar kon geen doelpunt afdwingen. In een laatste poging besloot Leiden-coach Jorge om keeper Estelle drie minuten voor tijd van het veld te halen, in de hoop met een extra speelster nog de gelijkmaker te scoren. Push wist echter onder de druk uit te komen en scoorde via een hoge bal de 0-2, waarmee de wedstrijd werd beslist.