(Foto: Mark Honsbeek)

LOHC heren verliest eerste wedstrijd in promotieklasse van Push

LOHC Heren 1 speelden zondag hun eerste wedstrijd in de Promotieklasse tegen het ervaren Push Heren 1 uit Breda. De wedstrijd, die plaatsvond op een zonnig Sportpark De Krogt, begon sterk voor de thuisploeg. LOHC domineerde vanaf het begin, hield het tempo hoog en creëerde diverse kansen. Stijn van Pelt bracht LOHC op een verdiende 1-0 voorsprong met een krachtig backhandschot.

Ondanks het overwicht vergat LOHC de score verder uit te bouwen, en Push kwam tegen het einde van het eerste kwart op gelijke hoogte via een benutte strafcorner. In het tweede kwart bleven beide teams aanvallend, maar de rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand.

Na rust kwam Push op voorsprong door een strafbal, en hoewel LOHC kansen bleef creëren, werd hun spel steeds slordiger. Een blessure van Pieter Schulpen en meerdere kaarten voor beide teams zorgden voor een rommelige fase. Push wist hiervan te profiteren en breidde de voorsprong uit naar 1-3. In een laatste poging wisselde LOHC de keeper voor een extra veldspeler, maar Push scoorde in de slotminuten nogmaals en bracht de eindstand op 1-4.

Hoewel LOHC veel balbezit had en zeven strafcorners kreeg, konden ze deze kansen niet benutten. Push speelde volwassen en efficiënt, wat resulteerde in een geflatteerde 1-4 overwinning. Na de wedstrijd werd Floris de Bie verkozen tot Speler van de wedstrijd door zijn teamgenoten.