In totaal komen er 40 'poffers' in het Energiepark. (Video: Brigit Disseldorp)

Veertig 'poffers' voor een groener Energiepark

In het Energiepark, bij het Papegaaisbolwerk, zijn door de gemeente Leiden stenen cirkels van tien bij tien meter aangebracht. Dit zijn ‘poffers’: ronde vormen waarop Leidse initiatieven gerealiseerd kunnen worden. In het park komen er zo’n veertig te liggen. Vrijdag werd gestart met de aanleg van de eerste twee.

De ‘poffers’ hebben hun naam te danken aan poffertjes. Net zoals de bekende lekkernij zijn de poffers rond en een beetje bol. Met poffertjes werd dan ook de aanleg van de eerste ‘poffers’ gevierd. Wethouder Yvonne van Delft verwelkomde belanghebbenden in het Energiepark en overhandigde symbolisch een goudkleurige schep aan de eerste initiatiefnemers.

De eerste twee poffers hebben al een invulling gevonden. EST art foundation zal een kunstwerk plaatsen in een van de poffers. Eduard Groen van bomenbond Rijnland en Joost Mentink van Stichting Voedzaam Land houden zich bezig met de invulling van een tweede poffer. De gemeente Leiden is nog op zoek naar initiatiefnemers die een invulling van een poffer willen verzorgen. “Er zijn er nog een paar over”, laat Van Delft weten.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×