(Foto: Marc Wonnink)

Leiderdorp viert 3 oktober fietsroute met mini-Minikoraal

Zaterdagmorgen vond bij de Dorpskerk in Leiderdorp de onthulling van de 3 oktober fietsroute plaats. Burgemeester Tjarda Struik en Eric Filemon, verkleed als historische burgemeester Van der Werff, waren aanwezig voor de ceremonie. Filemon, die jarenlang als burgemeester Van der Werff optrad, kroop nog één keer in de huid van deze historische figuur. Hij maakte excuses voor de sloop van de Dorpskerk tijdens het beleg van Leiden en zong vervolgens enkele liedjes uit het Minikoraal.

Filemon startte in 1993 met het Minikoraal in de Groennoordhallen en is de bedenker van dit evenement waarbij basisschoolleerlingen jaarlijks 3 oktober liedjes zingen. Inmiddels nemen 3.500 kinderen deel. Filemon vertelde: ‘De jeugd wordt opgevoed met 3 oktober.’ Speciaal voor de start van de fietsroute zong hij zaterdag om 10.30 uur enkele bekende Minikoraalliederen.

Fietsroute
Na de muzikale start opende burgemeester Tjarda Struik, samen met Peter Diebels van Open Monumentendag, de Open Monumentendag door de vlag te hijsen in de tuin van de kerk. Vervolgens werd de 3 oktober fietsroute officieel onthuld door Struik en Filemon in zijn rol als Van der Werff. Struik maakte daarna nog een rondje op een duofiets als onderdeel van de festiviteiten.

De fietstocht voert langs 26 historische locaties. Bij deze unieke plekken kunnen bezoekers via QR-codes het verleden van de regio Leiden digitaal ervaren, met als focus het beleg en ontzet van Leiden in 1573/74. De route is in totaal 50 kilometer lang en kan in twee delen worden gereden: een deel met onder andere Voorschoten, Oegstgeest en Warmond, en een deel met onder andere Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude.

Advertentie

Cultuur Leiderdorp


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×