Rietschans Leiderdorp
(Foto: Archief)

Update over Rietschans over één of twee maanden

Wethouder Gebke van Gaal komt binnen één tot twee maanden met een brief en daarna een voorstel aan de gemeenteraad over de verkeerssituatie op de Rietschans. Die weg bij de Baanderij moet veiliger, daarover is de raad het eens. Wat er moet gebeuren is een lastig probleem. Op 10 maart 2023 kwam de twaalfjarige Nino bij een ongeval op die plek om het leven.

De gemeenteraad koos in maart van dit jaar voor een heel pakket aan maatregelen. De Rietschans en Touwbaan worden aangepakt rondom verkeersveiligheid. Op de Touwbaan komt een parkeerverbod voor vrachtwagens. Dat heeft weer gevolgen voor de weginrichting. Er komt eenrichtingsverkeer op de Touwbaan (tussen de Vezelbaan en de Van der Marckstraat). Tot slot wordt sluipverkeer anders gestuurd.

In maart werd al duidelijk dat de uitwerking twaalf tot vijftien maanden zal gaan duren. De wethouder laat nu weten: “We hebben inmiddels het plan van aanpak besproken. Ik kom binnen één of twee maanden met meer informatie naar uw raad. En daarna een voorstel. Veel gesprekken tussen de gemeente en bedrijven en inwoners zijn gevoerd.”

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×