ZZ Leiden boekt zwaarbevochten overwinning op Den Helder Suns

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zijn eerste overwinning in de BNXT League behaald. In een spannende wedstrijd tegen Den Helder Suns trok de Leidse ploeg zaterdag na twee verlengingen aan het langste eind met een nipte 79-80 zege.

Den Helder had halverwege de wedstrijd een comfortabele voorsprong van 21 punten (34-13), maar in het derde kwart knokte ZZ Leiden zich terug. Aan het einde van het derde kwart stond het 45-45, en na een gelijkspel in de reguliere speeltijd (61-61) moesten er verlengingen aan te pas komen.

In de tweede verlenging pakte Den Helder een 77-72 voorsprong, maar met nog een minuut te spelen bracht ZZ Leiden het verschil weer terug. Een goaltending op een poging van Aaron Cook zorgde uiteindelijk voor de winnende score.

Jordan Davis was topscorer voor ZZ Leiden met 19 punten, terwijl Roeland Schaftenaar een double-double noteerde met 17 punten en 10 rebounds. Sam Huurman maakte ook indruk met 10 rebounds.