Foto: Archief.

Leiderdorpse Fusion-locatie toch weer voor spoedzoekers

De gemeente Leiderdorp heeft besloten om de Fusion-locatie aan de Hoogmadeseweg 56 E/G vanaf 1 april 2025 opnieuw beschikbaar te stellen voor spoedzoekers. Eerder was deze locatie al in gebruik voor een combinatie van spoedzoekers en statushouders. Van de toenmalige bewoners werd toen hun contract niet verlengd om Oekraïense vluchtelingen op te vangen.

In samenwerking met woningcorporatie Rijnhart Wonen wordt deze woonruimte nu weer ingezet voor inwoners uit de Leidse regio die door onverwachte levensomstandigheden, zoals een echtscheiding of inkomensverlies, dreigen dakloos te raken.

Spoedzoekers
In februari 2021 werd de Fusion-locatie gestart als proef om flexibele woonvormen te testen voor spoedzoekers. Deze groep mensen komt niet in aanmerking voor maatschappelijke opvang, maar heeft vaak tijdelijk geen mogelijkheid om zelfstandig woonruimte te vinden. Aanvankelijk bood de locatie ook huisvesting aan statushouders, die tijdelijk onderdak nodig hadden vanwege gezinshereniging.

Samenwerking
De verlenging van het project is onderdeel van een bredere aanpak van de gemeente Leiderdorp om kwetsbare inwoners te ondersteunen. Door spoedzoekers voor een periode van maximaal twee jaar een veilige woonplek te bieden, krijgen zij de kans om hun leven weer op de rails te krijgen. Het college van burgemeester en wethouders benadrukt dat dit initiatief aansluit bij de groeiende behoefte om inwoners te helpen die anders tussen wal en schip zouden vallen.

De eerdere bewoners hebben allemaal andere woonruimte aangeboden gekregen.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×