De recherche deed vlak na het overleden onderzoek in de woning. (Foto: Regio15)

Nog meer aanhoudingen in verband met dood Leidenaar

Vier mannen zijn woensdagochtend vroeg aangehouden vanwege de dood van een 38-jarige Leidenaar. Het slachtoffer kwam begin juni door een misdrijf om het leven in een huis aan de Korte Langestraat in Leiden.

Na de vondst van het lichaam startte de politie een groot onderzoek. Daarin kwamen ook de nu aangehouden verdachten naar voren. Het gaat om twee mannen uit Leiden, van 28 en 29 jaar. Ook een 28-jarige Leiderdorper en een man van 31 uit Voorschoten zitten sinds woensdagochtend vast.

De laatste werd van zijn bed gelicht door een arrestatieteam. Na de aanhoudingen hebben rechercheurs doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten. De mannen zelf zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Spanje
Twee weken na het misdrijf werd in Spanje een 22-jarige verdachte gearresteerd. Hij werd door de politie daar betrapt op blowen achter het stuur van een auto. Toen de man door de politiesystemen werd gehaald, bleek dat hij internationaal gesignaleerd stond vanwege de dood van de man in Leiden.

Agenten hielden de Nederlander aan en droegen hem over aan de Spaanse Nationale Rechtbank. De rechter heeft besloten dat hij mocht worden overgeleverd. Dat is inmiddels gebeurd en hij zit nu in een Nederlandse cel.

Informatie
Het is nog onduidelijk hoe het 38-jarige slachtoffer uit Leiden precies om het leven is gekomen. Zijn lichaam werd in de avond van donderdag 6 juni ontdekt. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn vooralsnog terughoudend met het geven van meer informatie.

Een paar dagen na de dood van de man besteedde het opsporingsprogramma van Omroep West, Team West, aandacht aan de zaak. Daarin waren beelden getoond waarop te zien is dat het slachtoffer boodschappen doet in de Albert Heijn aan de Hooigracht in Leiden.

Advertentie

112 Leiden Leiderdorp Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×