Op de St. Josephschool werd de postzegel onthuld. (Video: Brigit Disseldorp)

Prinses Margriet onthult jubileumzegel kinderpostzegelactie

De jaarlijkse kinderpostzegelactie ging woensdag van start. Een extra bijzondere editie tijdens het 100-jarig bestaan van Kinderpostzegels. Op de St. Josephschool in Leiden onthulde Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet de zegel, waarmee 130.000 kinderen deze week in het hele land langs de deuren gaan.

Op de St. Josephschool in Leiden, de stad waar Kinderpostzegels gevestigd is, presenteerde kinderidool Klaas van Kruistum de bijeenkomst waar de prinses de nieuwe kinderpostzegel onthulde en de eerste bestelling plaatste. De kinderen van groep 7 stelden de Prinses vragen en zongen haar toe met het lied ‘Superkracht’, dat samen met popgroep NXT van Kinderen voor Kinderen en Armin van Buuren gemaakt is ter ere van het 100-jarig bestaan van Kinderpostzegels.

Eerste postzegel met een persoonlijke boodschap
Speciaal voor het 100-jarig bestaan is de eerste kinderpostzegel met een persoonlijke boodschap ontworpen, die door PostNL wordt uitgegeven. Met behulp van een QR-code kan de verzender een persoonlijke videoboodschap opnemen voor de ontvanger. Op de zegel staat een trampoline afgebeeld. Deze staat symbool voor het vangnet en de springplank die veel kinderen in moeilijke situaties missen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×