(Foto ter illustratie: Pixabay)

Week tegen Eenzaamheid verlengd vanwege Leidens Ontzet

De week tegen Eenzaamheid, van 26 september tot en met 2 oktober, wordt in Leiden met een dagje verlengd. In verband met de viering van Leidens ontzet slaan Incluzio en de 3 October Vereeniging de handen in één met verschillende activiteiten rondom Leidens Ontzet.

Tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. Hoewel de themaweek eindigt op 2 oktober, voegen ze al enkele jaren een extra dag toe voor Leids Ontzet. “We willen dat iedereen, ook mensen die minder mobiel zijn, op een gezellige manier kan meevieren”, vertelt buurtcoach Lilian Tebi. Tebi benadrukt dat ook oudere Leidenaren samen willen vieren, ondanks hun mobiliteitsbeperkingen. Daarom zijn er diverse activiteiten in de buurthuizen georganiseerd, waaronder een gezamenlijke lunch met broodjes haring.

In samenwerking met de 3 October Vereeniging worden op 2 oktober maaltijden zoals hutspot geserveerd. Op 3 oktober kunnen bezoekers genieten van broodjes haring, vergezeld van een optreden van een live band. “Voor zowel de bezoekers als voor ons is het nog een verrassing welke band er komt optreden”, voegt Tebi toe.

Meer informatie is te vinden op de website van Incluzio. 

Ook Leiden eenzaam

Eenzaamheid is een belangrijk probleem in Leiden; ongeveer tien procent van de inwoners voelt zich eenzaam, meldt de gemeente. Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar ook voor studenten, arbeidsmigranten en vluchtelingen. Incluzio Leiden zet zich in om eenzaamheid te verminderen, onder andere via het Signaalpunt Eenzaamheid, waar mensen anoniem kunnen melden als ze denken dat iemand in hun omgeving zich eenzaam voelt.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×