Scylla Dames winnen in Breda en behouden vierde plek

De dames van Scylla hebben in Breda een belangrijke overwinning behaald in de strijd om de vierde plek in de Eredivisie. Tegen Belcrum, een team dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in de hoogste klasse, werd het 2-5 voor de Leidse ploeg. Hiermee wist Scylla een directe aanval op hun gedeelde vierde positie af te slaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide teams na twee competitieduels evenveel punten (6). Bij Belcrum ontbraken echter twee van hun sterkste speelsters, Marlotte Staps en Vicky Schijven, waardoor de thuisploeg aantrad met drie talentvolle jeugdspeelsters: Amy Schöen, Lynn Schijven en Sanne van der Schoot.

De wedstrijd begon gunstig voor Scylla. Marie Depuydt zette haar team op voorsprong na een overtuigende overwinning op Lynn Schijven. Esmee van Marwijk breidde de voorsprong verder uit door Amy Schöen met krachtige forehand- en backhandslagen te verslaan. Jitte de Klerk won vervolgens met veel moeite van Sanne van der Schoot in een spannende vijfsetter, waardoor Scylla met een 0-3 voorsprong de pauze inging.

Na de pauze bouwde Esmee van Marwijk de voorsprong verder uit door Lynn Schijven opnieuw te verslaan, waarna Marie Depuydt het vijfde punt veiligstelde door Sanne van der Schoot in vier games te verslaan. Hoewel het eindresultaat 2-5 was, had de wedstrijd ook een andere wending kunnen nemen. De jongere speelsters van Belcrum boden namelijk flink tegenstand, met name in het dubbelspel, waarin Schijven en Schöen het Leidse duo versloegen.

Met deze overwinning staat Scylla voorlopig stevig op de vierde plek, maar de verschillen in het klassement zijn klein. Volgende week speelt Scylla thuis tegen koploper en kampioenskandidaat VTV, een nieuwe uitdaging in de race om de topplaatsen in de Eredivisie.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×