Tijgermug. (Foto: Pixabay)

Aziatische tijgermug gesignaleerd in Leiderdorp

In Leiderdorp zijn Aziatische tijgermuggen gevonden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldde dat de mug op 19 september is aangetroffen in postcode 2352 RG.

De tijgermug staat bekend als drager van verschillende virussen, zoals dengue en chikungunya, die in tropische gebieden ziekten kunnen veroorzaken. In Nederland is de kans op virusoverdracht klein, maar de aanwezigheid van de mug baart zorgen vanwege de mogelijke volksgezondheidsrisico’s.

De ChristenUnie-SGP heeft naar aanleiding van de vondst schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen onder meer weten welke acties het college onderneemt om de tijgermug te bestrijden en hoe de gemeente de vondst aan haar inwoners zal communiceren. Verder wil de partij weten of de gemeente door de NVWA op de hoogte is gesteld.

Maatregelen en bestrijding

De NVWA volgt een vaste procedure bij de vondst van exotische muggen. Vaak wordt een gebied waar de mug is gevonden extra gecontroleerd en worden maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Het is nog niet bekend welke concrete stappen in Leiderdorp worden ondernomen.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×