ZVL-1886 verliest uitwedstrijd tegen ZPC Amersfoort ondanks sterke comeback

Afgelopen zaterdag, 28 september, speelde ZVL-1886 uit tegen ZPC Amersfoort in het zwembad Amerena. De wedstrijd in de Eredivisie heren begon moeizaam voor de Leidse ploeg, die al vroeg in de wedstrijd tegen een 3-0 achterstand aankeek. ZPC Amersfoort opende sterk met doelpunten van Sam Kunz, Dynand Muller en Sebastiaan van Mill. Pas in de slotfase van de eerste periode kon Cedric Bons namens ZVL-1886 wat terugdoen, gevolgd door een doelpunt van Mila Spee, waardoor het na de eerste periode 3-2 stond.

In de tweede periode liep ZPC Amersfoort verder uit met onder meer twee doelpunten van Sebastiaan van Mill. Toch wist ZVL-1886 zich herpakt te tonen en dankzij doelpunten van Jasper Haasnoot, Stan Eli Reijchard en opnieuw Mila Spee kwam de ploeg knap terug naar een gelijke stand van 6-6 aan het einde van de tweede periode.

De derde periode begon goed voor ZPC Amersfoort, die met drie opeenvolgende doelpunten, waaronder twee van Max van der Werve, opnieuw een comfortabele voorsprong pakten. Ondanks wederom een doelpunt van Mila Spee wist ZPC de leiding verder uit te bouwen met doelpunten van onder andere Jorren Hanselaar en Sam Kunz. Na de derde periode was de stand 11-7 in het voordeel van Amersfoort.

In de vierde en laatste periode werd het gat te groot voor ZVL-1886 om nog echt terug te komen in de wedstrijd. Amersfoortse doelpunten van Sam Kunz, Jorren Hanselaar en Max van der Werve zorgden voor een eindstand van 14-11, ondanks dat ZVL-1886 nog drie keer scoorde, via David Voorvelt, Jasper Haasnoot en Ezra de Zwaan.

Ondanks een sterke comeback in de tweede periode, was het ZPC Amersfoort dat uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trok. ZVL-1886 zal ongetwijfeld lering trekken uit deze wedstrijd en zich richten op de volgende thuiswedstrijd.

Volgende wedstrijd live te volgen
Komende zaterdag 5 oktober speelt ZVL-1886 thuis tegen ZPB H&L Productions. Deze wedstrijd is om 19.00 uur live te volgen op ons televisiekanaal en online via onze website.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×