(Foto: Marc Wonnink)

Zilveren Speld voor Melinda Regeer-Voerman

Melinda Regeer-Voerman heeft dinsdagmiddag van burgemeester Tjarda Struik de Zilveren Speld van Leiderdorp gekregen. Ze kreeg de speld namens het college van burgemeester en wethouders.

Regeer-Voerman vierde dinsdagmiddag haar afscheidsbijeenkomst bij Leythenrode, verpleeghuis van Alrijne. Hier vierde ze het ingaan van haar pensioen. De Zilveren Speld is een speciaal voor het dorp ontworpen erepenning. Deze wordt uitgereikt aan mensen die zich uitzonderlijk hebben ingespannen voor onze bewoners.


Verslaggever Marc Wonnink maakte een verslag van de uitreiking.

Leythenrode
Melinda Regeer-Voerman betekent heel veel voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Vooral voor ouderen en dementerenden. Haar belangrijkste drijfveer is het tegengaan van eenzaamheid. Hier zet zij zich zowel onbezoldigd als beroepsmatig voor in. Dat laatste in haar rol als vrijwilligerscoördinator bij Leythenrode waar ze nu afscheid neemt. Hier heeft ze met de vrijwilligers veel werk verzet om een lach op de gezichten van de bewoners te toveren. Ook is zij één van de drijvende krachten van de jaarlijkse ‘Winkelochtend’ in Leiderdorp voor ouderen en de ‘Maaltijd tegen eenzaamheid’.

Ontmoetingscentrum
Daarnaast is ze lid van de Adviesraad Sociaal Domein Leiderdorp en heeft ze met haar partner Wim Regeer en ActiVite een Ontmoetingscentrum opgericht aan de Zijldijk hier in Leiderdorp. Een Ontmoetingscentrum is een plek waar in dit geval dementerende mensen helemaal zichzelf kunnen zijn. En gedurende de dag deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk aan samen bewegen, eten of wandelen en creatieve activiteiten.

Laila Driessen
Burgemeester Tjarda Struik: ‘Van voormalig burgemeester Laila Driessen heb ik al heel veel over u en uw inzet gehoord. Zij wil u ook feliciteren. Ze kon haar helaas vandaag niet bij zijn. Ze heeft wel mee geholpen aan alle input die ik straks ga onthullen. U bent creatief en vindingrijk en eenzaamheid terugbrengen is wat u drijft. Al het werk en alle andere mooie initiatieven is aanleiding geweest voor het college van burgemeester en wethouder om u te mogen waarderen met een zilveren speld.’

Zij is eerder al koninklijk onderscheiden bij haar 25-jarige werkjubileum. Sindsdien is zij zich blijven inzetten. Voor het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp was er meer dan voldoende aanleiding om haar te waarderen met een zilveren speld.

Regeer-Voerman laat weten niet helemaal met pensioen te gaan: ‘Het betekent niet niks doen. We gaan gewoon door, ik heb nog behoorlijk wat functies. Ik hoef me niet te vervelen.’

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×