Voetbal in de Leidse regio - 5 oktober 2024

Dit weekend staat er in de Leidse regio weer een vol programma op het menu. Van de 1e klasse A tot de 4e klasse A, en zelfs in de kelderklasse, zullen de teams alles geven om punten te pakken. We geven een kort overzicht van de belangrijkste wedstrijden met extra aandacht voor de livewedstrijd die dit weekend wordt uitgezonden.

Livewedstrijd: LSVV’70 – SJZ (4e klasse A) In de 4e klasse A staat de interessante ontmoeting tussen LSVV’70 en SJZ op het programma. LSVV’70, uit Leiden, verloor eerder deze week nipt hun inhaalwedstrijd tegen NSV’46 en kan nu een zware kluif verwachten aan SJZ. De ploeg uit Zoeterwoude staat stevig op de tweede plek en zal naar de Kikkerpolder komen met het oog op de drie punten. Dit duel, live uitgezonden op tv en via onze website, belooft een spannende strijd te worden tussen de Leidse rood-witten en de groen-witten van SJZ, waarbij de thuisploeg zich wil herpakken na een moeizame start.

1e klasse A: Voorschoten’97 – Valken’68 In de 1e klasse A treffen streekgenoten Voorschoten’97 en Valken’68 elkaar in wat een beladen derby belooft te worden. Beide teams staan dicht bij elkaar in het klassement, met Voorschoten als nummer vier en Valken’68 op de vijfde plaats. Het verschil is minimaal, wat de inzet van deze wedstrijd extra groot maakt.

2e klasse C: RCL – Nieuwerkerk RCL, dat momenteel op een derde plaats staat, ontvangt Nieuwerkerk, de nummer acht. RCL zal de goede reeks willen voortzetten om bovenin mee te blijven doen, terwijl Nieuwerkerk het seizoen nog niet optimaal is begonnen en gebrand zal zijn op een goed resultaat.

3e klasse E: Meerburg – Aarlanderveen Koploper Meerburg, dat vorige week knap met 0-2 won van DoCoS, speelt dit weekend thuis tegen Aarlanderveen. De bezoekers staan momenteel op de laatste plaats, en Meerburg zal hopen deze wedstrijd te benutten om hun positie aan de top te verstevigen.

3e klasse E: ASC – Zwammerdam ASC uit Oegstgeest kende een stroeve start van het seizoen en hoopt dit weekend in de uitwedstrijd tegen Zwammerdam, de nummer tien, de weg omhoog te vinden. Voor ASC is het van belang punten te pakken om niet verder weg te zakken in het klassement.

3e klasse E: Teylingen – DoCoS DoCoS, dat vorige week verloor van koploper Meerburg, gaat op bezoek bij promovendus Teylingen. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken, want Teylingen staat op de twaalfde plek, en DoCoS wil zich herpakken na een teleurstellende start van de competitie.

3e klasse E: BSC’68 – UVS UVS uit Leiden verloor vorige week verrassend van FC Zoetermeer en zal uit zijn op revanche. Ze nemen het op tegen BSC’68, de nummer vijf. UVS staat op de vierde plek en zal er alles aan doen om niet verder achterop te raken in de titelstrijd.

4e klasse A: FC Oegstgeest – Roodenburg FC Oegstgeest neemt het thuis op tegen Roodenburg uit Leiden. Een duel tussen de nummers vijf en veertien in het klassement. Voor Roodenburg is het zaak punten te sprokkelen om van de laatste plek af te komen, terwijl Oegstgeest de aansluiting bij de top wil behouden.

4e klasse A: Blauw Zwart – Lugdunum Blauw Zwart uit Wassenaar ontvangt het tegenvallende Lugdunum, dat momenteel op de dertiende plek staat. De ploeg uit Leiden is niet goed aan het seizoen begonnen en zal het moeilijk krijgen tegen Blauw Zwart, dat op de vierde plaats staat en in goede vorm verkeert.

4e klasse A: NSV’46 – Sporting Leiden Sporting Leiden, dat vorige week Warmunda versloeg, speelt uit tegen NSV’46. De Leidenaren staan op de zevende plek en zullen met vertrouwen naar Noorden afreizen in de hoop weer drie punten toe te voegen.

Kelderklasse: Football Factory – Bernardus In de kelderklasse ontvangt Football Factory Bernardus uit Hazerswoude Rijndijk. De thuisploeg, op de dertiende plek, zal het lastig krijgen tegen Bernardus, dat op de negende plaats staat.

Al met al belooft het weer een spannend voetbalweekend te worden in de Leidse regio, met de wedstrijd tussen LSVV’70 en SJZ als een van de hoogtepunten die live te volgen is.

Advertentie

Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×