(Foto: Brigit Disseldorp en video: Janna Verwer)

Studenten presenteren 'moonshots' aan astronauten en minister

Studententeams van het MBO, HBO en de Universiteit kregen afgelopen week de kans om hun baanbrekende idee te pitchen aan twee astronauten en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Eppo Bruins. Met dit project willen de organisatoren de samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingsniveaus stimuleren. “Bij grote maatschappelijke vraagstukken hebben we ieders talent nodig”, vindt minister Bruins.

Negen maanden zijn de studenten bezig geweest met hun moonshot. “Het is een lang traject dat we hebben doorlopen, maar vandaag is het eindelijk zover”, vertelt initiatiefnemer Lucien Geelhoed. In het hele land deden studenten mee aan het project Moonshots, waardoor op negen verschillende plekken op hetzelfde moment de presentaties werden gehouden. “Maar in Leiden is toch wel echt de bom vandaag”, vindt Geelhoed. Speciaal voor dit evenement zijn astronauten Pedro Duque en Julie Payette naar Leiden gekomen.

Astronauten
Om de beurt mogen de studenten hun idee presenteren, waarna ze enthousiast commentaar krijgen van de genodigden. “Het is geweldig om ons idee te mogen pitchen voor de minister en astronauten”, vertelt student David Dijkstra. “De astronauten zijn voor mij echt een voorbeeld, dus het is ontzettend gaaf dat ze er vandaag bij aanwezig zijn”, vindt medestudent Maurice van’t Hart.

Ook minister Bruins is te spreken over het project. “Het is heel erg belangrijk dat studenten van alle opleidingsniveaus samenwerken, want alleen zo kunnen we complexe maatschappelijke problemen oplossen”, argumenteert Bruins. Of de projecten ook daadwerkelijk worden uitgevoerd, is nog de vraag. “Dat ligt aan de teams zelf, maar aan het enthousiasme te zien, schat ik de kans groot”, aldus Geelhoed.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×