(Foto: Vecteezy)

Hoe toegankelijk is jouw werkplek?

Het is deze week de vijfentwintigste editie van de Week van de Toegankelijkheid en dat betekent dat er extra wordt stilgestaan bij de toegankelijkheid van de werkplek. “Iedereen met een beperking moet kunnen mee doen”, vindt initiatiefnemer Iederin.

“Wij merken dat werken ontzettend belangrijk is om mee te doen in de samenleving”, vertelt de organisator Iederin. “Je hebt inkomen, zingeving en sociale contacten, waardoor het meer is dan alleen werk.” Op dit moment is er ook een groot arbeidstekort, oftewel reden genoeg voor de organisatie om extra aandacht te vragen voor een toegankelijke werkplek. Mensen met een beperking staan vaak aan de zijkant van de samenleving. “Het is dus goed om voor deze mensen de drempels weg te halen, zodat zij ook mee kunnen doen.”

“Het voor een werkgever relatief simpel om kleine dingen aan te passen waardoor iemand met een beperking meer kansen krijgt om te gaan werken”, vindt de woordvoerder van Iederin. Denk bijvoorbeeld aan het rolstoelvriendelijk maken van gebouwen of een stilte ruimte creëren voor collega’s met autisme.

“Het zit in het persoonlijke, dus stel eens de vraag: wat werkt voor jou?”, aldus Iederin. “Niet iedereen moet op dezelfde manier werken, maar voor iedereen is een eigen manier van werken.”

Met deze week wil de organisatie bewust zijn creëren. “Deze week vieren we eigenlijk  de toegankelijkheid, want is eigenlijk heel leuk om de samenleving toegankelijk te maken.”   De rest van het jaar is Iederin hard aan het lobbyen om de samenleving inclusief te maken. “We zijn er namelijk nog lang niet.”

 

 

 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×