Herman Boerhaave was 14 jaar lang eigenaar van Kasteel Oud Poelgeest. (Video: Brigit Disseldorp)

Activiteiten rondom driehonderd jaar Boerhaave in Oegstgeest

Driehonderd jaar geleden kocht Herman Boerhaave, bekend arts, botanicus en wetenschapper, Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest. In die gemeente wordt dit jaar uitgebreid stilgestaan bij dit jubileum. Zo zijn er activiteiten georganiseerd rondom Boerhaave en kwamen de nazaten maandag naar het landgoed.

Boerhaave is vooral in Leiden een bekende naam. Zo werd hij in 1714 benoemd tot rector magnificus van de universiteit en was hij directeur van de Hortus botanicus. Zijn rol als botanicus vervulde hij ook in Oegstgeest. In 1724 kocht hij Kasteel Oud Poelgeest waar hij het grote grondgebied gebruikte voor de planten waar geen ruimte meer voor was in de hortus. Hier bracht hij 14 jaar lang de zomers door met zijn gezin.

Vanwege het driehonderdjarig jubileum organiseert Dorpsmarketing Oegstgeest activiteiten die in het teken staan van Herman Boerhaave. Zo is er een fietsroute in het leven geroepen die inzoomt op het leven van de 18de-eeuwse wetenschapper, en is er een kleurplatenwedstrijd. Dinsdag werden de activiteiten officieel afgetrapt en kwamen nazaten van Boerhaave naar het kasteel toe voor een rondleiding.

Advertentie

Cultuur Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×