(Foto: Marc Wonnink)

Leiderdorps college ontbijt met leerlingen van Prins Willem Alexanderschool

Leerlingen van groep 6 van de Prins Willem Alexanderschool ontbeten dinsdagmorgen samen met burgemeester Tjarda Struik en wethouders Gebke van Gaal, Herman Romeijn en Daan Binnendijk in het gemeentehuis van Leiderdorp.

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Veel kinderen in Nederland ontbijten namelijk niet, of niet altijd of niet gezond. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, het college samen met de kinderen in het gemeentehuis.

“Het is nuttig en noodzakelijk om stil te staan bij het belang van een gezond ontbijt. Het geeft de leerlingen de broodnodige energie om te kunnen leren op school. Nog steeds zijn er veel leerlingen die niet ontbijten. Ook hier in Leiderdorp. Soms komt dit door armoede. Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat basisscholen en middelbare scholen in 2024 en 2025 weer ontbijt of lunch voor hun leerlingen kunnen regelen als dit noodzakelijk is”, vertelt onderwijswethouder Herman Romeijn.

Nationaal Schoolontbijt
Het ontbijt met de burgemeester en wethouders is een activiteit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Het grootste ‘ontbijtevent’ van Nederland, waarmee het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht wordt gebracht.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×