De leerlingen mochten ontbijten in de raadzaal van raadhuis De Paauw. (Video: Brigit Disseldorp)

Burgemeester en wethouder van Wassenaar ontbijten samen met leerlingen van de St. Bonifaciusschool

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat deze week in heel Nederland op de maatschappelijke en politieke agenda. Om dit te benadrukken hebben burgemeester Leendert de Lange en wethouder Ritske Bloemendaal van de gemeente Wassenaar woensdagochtend samen ontbeten met leerlingen van groep 6 van de St. Bonifaciusschool in de raadzaal van Raadhuis De Paauw.

Start
Van 8 tot en met 11 oktober schuiven 139 burgemeesters in heel Nederland samen met basisscholen aan tafel om te leren en ervaren waarom een gezond ontbijt zo belangrijk is. Bakkerij ’t Stoepje uit Voorschoten sponsorde het. De burgemeester en wethouder schoven samen met groep zes van de St. Bonifaciusschool aan om te ontbijten. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gesproken hebben over het belang van ontbijten.

Het Burgemeestersontbijt
Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt en vindt plaats tijdens de Week van Ons Eten waarin bewust genieten van goed en gezond voedsel centraal staat. Het is een kans om lokaal het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen.

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen, volkorencrackers en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

Advertentie

Maatschappij Onderwijs Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×