Bomen in Voorschoten. (Foto: Isabella Koster)

GroenLinks organiseert fietsexcursie langs bomen in Voorschoten

Voor alle boom- en natuurliefhebbers in de regio Voorschoten is het zaterdag 19 oktober feest. GroenLinks Voorschoten organiseert op die dag een bomenexcursie. Deze tocht is volledig klimaatneutraal, namelijk op de fiets. Tijdens deze fietstocht komen deelnemers meer te weten over bijzondere bomen, boomspiegels en boomkroonvolumes binnen de gemeente Voorschoten.

De excursie wordt georganiseerd naar aanleiding van het besluit van de gemeente om haar bomenbeleid te herijken. Voor GroenLinks is dit een uitgelezen moment om extra aandacht te besteden aan de bomen in Voorschoten.

“GroenLinks vindt een actueel bomenbeleid belangrijker dan ooit”, laat raadslid Paul ’t Lam weten. Bovendien spelen bomen een belangrijke rol in het verbeteren van de biodiversiteit, “door onze bomen te beschermen behouden wij schone lucht, wateropvang, schaduw en een fijne plek voor vogels en beestjes.” Verder hoopt ’t Lam deze dag ook in gesprek te kunnen met bewoners, “de herijking is een mooie aanleiding om van Voorschotenaren te horen wat er leeft.”

Borrel
De bomenroute is door de ‘Vrienden van Voorschoten’ in samenwerking met de gemeente Voorschoten samengesteld. Tijdens de route zal er langs de meest opvallende bomen binnen de gemeente worden gefietst. Raadsleden Corine Ilic en Conny van der Krogt zijn hierbij aanwezig. Daarnaast zal één van de samenstellers van de route, Rinze Hofman, de deelnemers van informatie voorzien. De middag eindigt in café de Lindeboom, “waar er volop gelegenheid zal zijn om met elkaar eens een boom op te zetten tijdens de Groene Borrel van GroenLinks”, aldus ’t Lam.

De tocht vindt plaats op zaterdag 19 oktober en start om 14.30 uur bij de dorpspomp in de Voorstraat. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Dit kan via deze link https://voorschoten.groenlinks.nl/nieuws/fiets-op-19-oktober-mee-met-de-bomenexcursie-van-groenlinks-voorschoten.

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×