Voorbeschouwing voetbal van zaterdag 12 oktober

Voetballiefhebbers kunnen zich verheugen op een boeiend weekend vol actie in de verschillende klassen van het amateurvoetbal. Terwijl de teams strijden om vitale punten en posities in de ranglijsten. Van derby’s tot directe strijd om de koppositie, iedere wedstrijd biedt zijn eigen verhaal en kansen voor de spelers om zich te bewijzen.

Een bijzondere vermelding gaat uit naar de clash tussen Meerburg en UVS, die zaterdagmiddag in de Kikkerpolder plaatsvinden. Dit duel is niet alleen een strijd om cruciale punten, maar wordt ook live uitgezonden op Centraal+. Mis het niet vanaf 14.30 uur met commentaar van Boy Blikman.

Hieronder lees je de voorbeschouwingen van de wedstrijden van dit weekend.

1e Klasse:
In de 1e klasse staan aankomende week spannende wedstrijden op het programma. Nummer 4 Voorschoten’97 reist af naar Alphen aan den Rijn voor een confrontatie met ARC, dat momenteel op de 8e plaats staat. Voorschoten’97 zal proberen om de seizoensvorm vast te houden en punten mee naar huis te nemen.

2e Klasse:
RCL uit Leiderdorp beleeft een bijzonder seizoen en staat op de 4e plaats, zonder tot nu toe een wedstrijd te verliezen. Het team reist zaterdag naar Rotterdam voor een ontmoeting met nummer 6 Alexandria’66. RCL hoopt zijn onverslagen status voort te zetten en daarmee zijn positie in de top van de ranglijst te versterken.

3e Klasse:
In de 3e klasse treffen Meerburg en UVS elkaar voor een duel met veel potentieel. Meerburg, momenteel 3e, ontvangt UVS, dat op de 4e plaats staat. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden in de Kikkerpolder, die zaterdagmiddag om 14.30 uur live te zien is op Centraal+. Beide ploegen zijn in goede vorm en zullen strijden om belangrijke punten.

ASC uit Oegstgeest speelt in eigen huis tegen TAVV uit Ter Aar. ASC staat op de 11e plaats en hoopt zijn spel dit seizoen te verbeteren. TAVV bevindt zich juist onderaan de ranglijst op de 12e plaats, waardoor dit een belangrijke wedstrijd is voor beide teams.

DoCoS heeft een solide start van het seizoen gemaakt met twee overwinningen, behalve de nederlaag tegen Meerburg. Dit weekend komt nummer 7 Zwammerdam op bezoek in de Leidse Mors. DoCoS zal er alles aan doen om de goede lijn voort te zetten en tegen Zwammerdam punten te behalen.

4e Klasse:
Zaterdag vindt er een interessante derby plaats tussen Lugdunum en FC Oegstgeest. Lugdunum heeft tot nu toe een moeilijk seizoen gekend en staat zonder punten onderaan, terwijl FC Oegstgeest met twee overwinningen en een gelijkspel op de 4e plaats staat. Dit belooft een belangrijke match te worden voor beide teams.

SJZ uit Zoeterwoude gaat aan de leiding in de 4e klasse en hoopt zijn sterke start voort te zetten tegen nummer 1 Altior uit Ter Aar. Dit duel op Sportpark Haasbroek is een rechtstreekse confrontatie voor de koppositie.

Blauw Zwart uit Wassenaar heeft eveneens een goed seizoen tot nu toe met twee overwinningen en een gelijkspel. Zij reizen af naar Stompwijk’92, dat momenteel op de 8e plaats staat, met de ambitie om verder omhoog te klimmen.

LSVV’70 hoopt de goede start van het seizoen weer op te pakken na twee nederlagen en krijgt dit weekend Sporting Leiden op bezoek, dat 9e staat. Dit is een kans voor beide teams om hun positie in de ranglijst te verbeteren.

Roodenburg heeft tot nu toe drie nederlagen geleden en zal tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen, dat 3e staat, moeten vechten voor zijn eerste punten.

5e Klasse:
In de 5e klasse heeft Football Factory het momenteel moeilijk met twee nederlagen en een gelijkspel. Dit weekend staat de uitwedstrijd tegen nummer 11 SEP in Delft voor de deur, en het team zal er alles aan doen om de negatieve reeks te doorbreken.

Het belooft een spannend weekend te worden in de verschillende klassen, met veel teams die hun posities willen verbeteren en belangrijke punten zullen proberen te behalen. Zorg ervoor dat je de live-uitzending van de wedstrijd tussen Meerburg en UVS op Centraal+ niet mist!

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Sport Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×