De voormalige brandweerkazerne. (Foto: Marc Wonnink)

Brandweermuseum kan langer in voormalige kazerne blijven

Stichting historisch brandweermaterieel Leiderdorp kan langer in de voormalige brandweerkazerne aan de Simon Smitweg blijven. Met die mededeling kwam wethouder Herman Romeijn maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daarmee is uitstel in de ‘dakloosheid’ van de stichting.

Het museum herbergt een unieke collectie historische brandweervoertuigen en materialen over de geschiedenis van de brandweer in Leiderdorp. De gemeente Leiderdorp wil het pand herontwikkelen of verkopen, met als voorkeur sloop. De stichting is primair zelf verantwoordelijk voor de huisvesting, zei wethouder Romeijn. “Maar als college hebben we wel goed gekeken welke mogelijkheden wij zien. Maar de stichting moet echt zelf op zoek. Dat heeft tot nu toe niet geleid tot een oplossing.”

De gemeente gaat nu een vleermuizenonderzoek doen. Dat kan nog best een tijd duren, en daarom kan de stichting nog even blijven zitten. “Op twee voorwaarden, dat het pand bouwtechnisch op orde blijft en dat wij als gemeente er geen geld meer in steken.” Het onderzoek naar vleermuizen kan tussen de zes maanden en twee jaar duren.


Wethouder Herman Romeijn over de oude brandweerkazerne en het museum.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×