Marc Newsome geeft eerste rondleiding door stadhuis

Een groep medewerkers van welzijnsorganisatie Buzz Leiden hebben vorige week de eerste rondleiding in het Leidse stadhuis gekregen van fractievoorzitter Marc Newsome en raadslid Esmee van Meer (PvdA).

Newsome kwam onlangs met het idee om rondleidingen te geven, zodat meer mensen de geschiedenis van het pand leren kennen en hij zo met inwoners uit de stad in gesprek komt. Marc is enthousiast na de eerst rondleiding. “Het is gewoon ontzettend leuk dat je mensen het stadhuis mag laten zien. Letterlijk: het huis van de stad, maar eigenlijk komen er nog te weinig Leidenaren. En al pratend over de geschiedenis van het stadhuis of staand in de raadszaal kom je haast vanzelfsprekend in gesprek over de lokale politiek en het functioneren van de Leidse democratie.”

Mensen reageerden enthousiast. Sommigen herkenden plekken in het stadhuis. Omdat ze er waren getrouwd bijvoorbeeld, of hun inburgeringscursus op het stadhuis hadden afgesloten. Anderen wisten zelfs heel gedetailleerd het verhaal van de stadhuisbrand te vertellen.

De volgende rondleiding vindt donderdag 24 oktober plaats, dan wordt er een groep Leidse senioren rondgeleid. Mensen die ook een rondleiding willen, kunnen zich melden via m.newsome@gemeenteraadleiden.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws Onderwijs Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×